ל"ג בעומר שחל ביום ראשון

הרב רואי מרגלית

י"א אייר תשע"ז
שאלה
שלום רב, כדי שלא יהיה בלבול- מתי מותר השנה, כאשר ל"ג בעומר חל ביום ראשון, להתגלח ולהסתפר, לאשכנזים- האם ביום ראשון (ואם כן- באיזו שעה) או כבר ביום שישי? תודה רבה.
תשובה
השו"ע בסימן תצ"ג סעיף ב' כתב שנוהגים להסתפר בשנה רגילה בלד בעומר (ספרדים), ולפי הרמ"א בלג בעומר (אשכנזים). אם חל לג בעומר ביום שישי מותר גם לספרדים להסתפר בלג בעומר לכבוד שבת. הרמ"א הוסיף שאם חל לג בעומר ביום ראשון (כמו השנה) מותר להסתפר גם ביום שישי, אך לפי השו"ע אי אפשר אלא רק בלד בעומר (השנה ביום שני). הרב רואי מרגלית.