• גזל ונזיקין

גזל מים

הרב מרדכי גרוס

כ"ג סיון תשע"ז
שאלה
שלום הנני גר בשכירות ובעל הדירה חילק את יחידת הדיור לשתי דירות נפרדות- כך שבכל דירה דייר בנפרד. לשתי הדירות שעון מונה מים משותף בעל הדירה דורש שהתשלום ייגבה באופן שרירותי: 2/3 מהתשלום עבור משפחה בת 6 נפשות ו 1/3 מהתשלום עבור המשפחה בת 2 נפשות. האם מותר להסכים לדרישה זו? (יכול להיות שנשלם יותר ויכול להיות שנשלם פחות...)
תשובה
שלום וברכה, מותר להסכים לדרישה זו אם שניכם, אתה והדייר הדר בדירה המחולקת, מסכימים להתנהלות זאת. באופן זה שניכם מוותרים מראש על כל תשלום יתר או חסר. וממילא אין בזה כל חשש. בברכה, הרב מרדכי י. גרוס.