שמיעת דברי תורה בבריכה

הרב חגי לרר

כ"ד אב תשע"ז
שאלה
שלום הרב, אני שוחה בבריכה כ3 פעמיים בשבוע -כ45 דקות כל פעם וחבל לי על הזמן הזה. האם מותר במהלך השחייה לשמוע שיעור תורה בmp3 ללא כיפה וללא חולצה?
תשובה
שלום וברכה, מן הדין מותר ללמוד תורה רק בלבוש שמכסה את הערווה. וכן מן הדין מותר ללמוד תורה ללא כיפה, אלא שלא ראוי ללמוד כך תורה ללא חולצה, ובלי כיפה כיוון שיש ללמוד תורה ביראה.השאלה היא גדולה כיוון שאולי במצב כזה שלא ילמד בכלל עדיף להסתפק במידת הדין? כך אומרים הפוסקים על לימוד תורה עם חילוני שעדיף שילמד תורה ללא כיפה מאשר שלא ילמד בכלל וכך יוכל להתקרב. אך במקרה הזה אני חושב שכמו שאתה יכול לשים אוזניות ולשחות כך אם אפשר לשחות עם חולצה וכובע מים עדיף. אם לא מתאפשר אז אפשר לשמוע כך כיוון שזה לימוד בהרהור ולא בפה, וכן כיוון שזו המציאות וזה לא מגיע מתוך זלזול או עצלות ח"ו.