• קמח, תבלינים וקטניות

שאלת המשך על נפה של פפריקה

מכון התורה והארץ

ל תשרי תשע"ח
שאלה
בס"ד שלום וברכה הבנתי שצריך נפה של לפחות 60 מש לברירה של הפפריקה. אני מבין שנפה מתחת לכך, לדוגמא 50 מש, אמנם מנפה מחרקים ותולעים, אך לא מביצים. האם זה נכון? אם כן, האם זה אפשרי לנפות ב 50 מש ולשמור בקירור? אם כן, כמה זמן מקסימום זה יכול להישאר מחוץ לקירור מבלי שיתפתח משהו מהביצים. תודה מראש.
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' עד נפה של ששים מ"ש יכולים לעבור גם חרקים, בודאי ביצים. הזמן של התפתחות ביצה לחרק הוא 48 שעות, אבל יתכן שהביצה כבר קיימת בפפריקה ולכן יש לקצר מאד את ההליך של הכנסה לקרור. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ