ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

הפרשת חלה מקמחים שונים | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ג מרחשון תשע"ח

הפרשת חלה מקמחים שונים


מכון התורה והארץ

שאלה:
בס"ד
האם כאשר מכינים חלות ממינים שונים שיכולים להצטרף, למשל, קמח רגיל וקמח מלא (לא עוסק בקמחים כגון קמח חיטה וקמח שעורים שאינם מצטרפים לעולם), ויש הקפדה שלא יתערבבו בעת האפיה, אבל לאחר האפיה אין הקפדה אלא מניחים אותם באותה השקית. האם החלות השונות מצטרפות לכדי חיוב חלה?
וכן בעוגות כאשר ישנה הקפדה בעת האפיה וההכנה אבל אין הקפדה להגיש אותם לשולחן באותו כלי.
תודה.

תשובה:
בס"ד

שלום וברכת ד'

כיוון שאין רצונך שיהיו עיסה אחת העיסות לא מצטרפות, למרות שלאחר האפיה אין הקפדה שיגעו זה בזה, אבל זמן העיסה הוא העיקר ושם אין רצונך שיתערבבו זה עם זה.


בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il