• בין בעלי מקצוע ללקוחות

הידרותרפיה מעורבת - צד המדריכה

הרה"ג יעקב אריאל

ג אדר א' תשס"ה
שאלה
אני סטודנטית להידרותרפיה (טיפול רפואי במים) ושחיה שיקומית. מדובר בבריכות טיפוליות מעורבות. כל הבריכות מחוממות וסגורות, ומיועדות לטיפול רפואי בלבד. אנו אמורים לעבוד עם בגד ים (מדובר בבגד ים צנוע). יש אפשרות לעבוד בבגדי צלילה רחבים שאינם הדוקים לגוף גם במים. עבודה בחצאית תגביל את העבודה הטיפולית. האם יש איסור לעבוד בבגד-ים? מה עלי לעשות? כמו כן אני מעוניינת להתמחות בטיפול שיקומי לכל האוכלוסייה. האם יש מניעה משום צניעות? ברצוני להדגיש, שמלכתחילה לא הייתי רוצה להתמחות רק בילדים או פגועי מוח כיוון שתחום שמעניין אותי במיוחד הוא השיקום כתוצאה מתאונות, תחום שנחשב לתחום קשה ואתגרי.
תשובה
בגד ים במהותו אינו צנוע. בגדי צלילה רחבים הם הפתרון. אם חצאית מגבילה אותך את רשאית במכנסיים לא הדוקים. באשר למטופלים עדיף שאשה תטפל בנשים וגבר באנשים. בהעדר גברים מותר לאישה לטפל באנשים בתנאי שתהיה לבושה כהלכה. האם לנכה מותר להשתתף בפעילות כזאת?