• תורה, מחשבה ומוסר
  • מה ללמוד?

איזה ספר ללמוד?

הרב יצחק גרינבלט

כ"א מרחשון תשע"ח
שאלה
שלום לרבנים אני ואישתי רוצים ללמוד ביחד ספר ולהיתחזק התחלנו ללמוד אורות התשובה אבל זה ספר קשה מאוד גם עם פרוש הוא קשה .אנחנו חמאוד רוצים להתחזק אני חוזר בתשובה 9 שנים והיא דתיה מבית .אשמח שתמליצו לנו מה ללמוד תודה .
תשובה
בס"ד שלום רב. שמחתי מאוד לקבל את מכתבך, לשמוע על הרצון הנפלא שלכם להתחזק, ואף שהנסיון לא כל כך הצליח, אתם לא מתייאשים ומנסים להמשיך ולמצוא משהו אחר. לדעתי העניה אכן ספר אורות התשובה לא כל כך קל, ומאוד הגיוני שאף עם הסברים שונים הוא עשוי להיות לא קל, לכן לדעתי כדאי להתחיל במשהו אחר. אני ממליץ להתחיל עם מסילת ישרים בלימוד מסודר, שאף שהוא יותר מוסר הוא יותר פשוט ומאוד מופלא ומקדם. כאשר תסיימו את הספר נבחן ספר אחר, אבל חשוב מאוד שהדבר יונחה על ידי סבלנות רבה. בהצלחה הרב יצחק גרינבלט.