תפילה באוטובוס או תפילה בהפסקות

הרב חיים שרייבר

י"ד אייר תשע"ח
שאלה
שלום הרב, אין לי זמן בבוקר להתפלל לפני שאני נוסעת באוטובוס לעבודה, ולכן יש לי שני אופציות להתפלל: א. לדלג על קטעים בתפילה ולהתפלל שמונה עשרה באוטובוס(בישיבה) ב. להתפלל באוטובוס עד ישתבח וכעבור שעתיים להתפלל בשעה 10:00 ברכות קריאת שמע ושמונה עשרה. מה עדיף?
תשובה
שלום עדיף להתפלל באוטובוס בישיבה ובזמן מאשר מאוחר יותר לאחר זמן קריאת שמע או תפילה ובעמידה. ולכן תתפללי בישיבה באוטובוס תשתדלי לומר את ברכות השחר ברוך שאמר אשרי ישתבח קריאת שמע וברכותיה ותפילת שמונה עשרה. לגבי נשים ספרדיות: דעת הרב עובדיה שלא יברכו ברוך שאמר וישתבח וברכות קריאת שמע בהזכרת השם ואילו דעת האור לציון והרב אויערבך שיברכו עם הזכרת השם. יום טוב