• נהלי בית הכנסת

קביעת זמן תפילת שחרית בשבת.

הרה"ג יעקב אריאל

ט"ו אייר תשע"ח
שאלה
כאשר הגבאים בבית הכנסת קובעים את השעה לתפילת שחרית בשבת, האם חייבים לקבוע כך שתהיה אפשרות להגיע לקריאת שמע לפני סוף זמנה? או האם יכולים לסמוך על כך שהמתפללים יקראו קריאת שמע בזמנה לפני כן (לאחר ברכות השחר)? בבית הכנסת שלנו מגיעים לעיתים אורחים שאינם תמיד מודעים לחשיבות קריאת שמע בזמנה.
תשובה
אפשר לקבוע זמן מאוחר (ל אמאוחר מדי1) ולהודיע לציבור שיש לקרוא ק"ש בזמנה בבית רצוי להדפי מודעה כזאת במקום בולט ע"מ שגם האורחים יראו אותה