• בר ובת מצוה

שבת בר מצווה

הרה"ג יעקב אריאל

י"ב תמוז תשע"ח
שאלה
כבוד הרב שלום, 1. האם בשבתות הקיץ מותר להיתפלל ערבית לפני צאת השבת כך שההבדלה תתבצע בדיוק בצאת השבת? האם אומרים אתה חוננתנו במצב כזה? 2. האם מותר לעשות קידוש לאחר תפילת שחרית ולפני קריאת התורה? 3. האם יש היתר להיתגלח בשלושת השבועות בערב שבת בר מצווה לפני תשעת הימים? תודה מראש
תשובה
1. מעיקר הדין מותר אך המנהג הוא להימנע מכך שמא הדבר יתפרש בטעות כהתר לחלל שבת לפני יציאתה. 2. מעיקר הדין מותר אך לא נהגו כן. כי מותרת רק טעימה קלה ורק כשיש הכרח גדול לכך. איני ראה צידוק לכך בשבת בר מצוה 3. יש מתירים בלאו הכי להתגלח לכבוד שבת