תפילה במרפסת

הרב נועם דביר מייזלס

כ"א אב תשע"ח
שאלה
בס"ד שלום אני נמצא בדירה בקומה גבוהה וממנה יוצאת מרפסת (רוחב 1.90 בערך, אורך יותר מ4 אמות). יש לה מחיצות נמוכות כמו מעקה בשביל ביטחון. האם מותר להתפלל בה? מצד גובה תודה (ספרדי)
תשובה
שלום וברכה! כיון שהמרפסת היא המשך של הבית, וגם יש לה מחיצות - מותר להתפלל בה. הרחבה: כיון שהמקום אינו מוגבה בפני עצמו ביחס לקרקע הדירה, אין בכך חשש גבהות לפני הבורא ית' חלילה, וגם אינו טרוד, כיון שאינו חושש שמא יפול, שהרי יש מחיצות, ראה שו"ע סי' צ', א'-ב' ונוש"כ, ועי' כה"ח שם ס"ק י"ב שגובה המחיצות צריך להיות לפחות עשרה טפחים. חזק ואמץ על השאלה שמעידה על הרצון להתפלל כראוי. בברכה נאמנה. הרב נועם דביר מייזלס