• שאלות כלליות

למי עושים ’מי שברך לחולים’?

הרב דוד חי הכהן

י"א כסלו תשע"ט
שאלה
יש לנו מנהג נפוץ להגיד מי שברך לחולה. אבל מי הוא חולה? ישנה הלכה בנושא של ביקור חולים, אם אני זוכר נכון, שם נאמר לבקר את החולה רק אחרי שלושה ימים שהוא חולה אלה אם כן הוא קרוב משפחה או חבר קרוב או עם מצבו קשה ויש סכנה מיידית לחייו. מה הדין בנושא של מי שברך? האם גם שם מחכים שלושה ימים או מצבו של החולה צריך להיות לא יציב? או שכל חולה שיש לו מחלה כלשהי רשאי אני להגיד עליו מי שברך? תודה
תשובה
לחובש מקנדה שלו' וברכה. אפשר להתפלל על כל חולה אפילו אם הוא חולה יום אחד, וכן לברך אותו במי שבירך. המניעה לברך חולים שאין במחלתם סכנה היא רק בשבת, על כן אין לברך בשבת חולה אלא אם כן ידוע שמחלתו קשה, או אפילו במחלה לא מסוכנת אבל הוא מרותק למיטה 3 ימים. ויש להוסיף שבת היא מלזעוק ורפואה קרובה לבוא.