• שנת האבל על הורים

קדיש ואזכרה בשנה מעוברת

כולל הלכה בית אל

י"א כסלו תשע"ט
שאלה
שלום לרב, אימא הלכה לעולמה ב כ"ז אייר תשע"ח. מכוון שתשע"ט הינה שנה מעוברת עד מתי אני אומר קדיש ומתי מועד האזכרה? (מנהג אשכנז). תודה ובשורות טובות.
תשובה
למען שמו באהבה בשנה ראשונה: קדיש יש לומר עד אחד עשר חודש, כלומר בליל כז' אדר ב' יש להפסיק לומר קדיש. האזכרה תהיה במלאות שניים-עשר חודש, כלומר כז' ניסן. בשאר השנים(בין פשוטות ובין מעוברות): יום השנה בתאריך הפטירה-כז' אייר. הערה: כל האמור הוא בהנחה שגם הפטירה וגם הקבורה היו בכז' באייר. אם הפטירה הייתה בכז' אייר, אבל הקבורה היתה יותר מיומיים לאחר מכן, קדיש יש לומר עד אחד עשר חודש מיום הקבורה. אזכרה יש לקיים שניים עשר חודש מיום הפטירה(ויש נוהגים ללכת גם בזה אחר יום הקבורה). שנשמע בשורות טובות, הרב ספי נודלמן