• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

תפילת השל"ה בשבת

הרב אלישיב קפקה

ב טבת תשע"ט
שאלה
לאחרונה התוודענו לסגולה לזווג לומר מספר פרקי תהלים ולאחריהם את תפילת השל״ה למשך 40 יום. בכונתנו לקבל על עצמנו בלי נדר לעשות כן עבור בננו שיזכה לזווג הגון. שאלותינו הן: 1 - האם יהיה מותר לומר התפילה גם בשבתות שבתוך ה-40 ימים הללו או שמא יהיה לדבר גדר של שאלת צרכיו בשבת שאסור? 2 - ומה אם מבקש בלבו ואולי גם במפורש גם על כל כלל הרווקים והרווקות בעם ישראל שיזכו אף הם הקים בית-נאמן? 3 - באם אסור הדבר, האם לא ייחשב הדבר להפסק ברצף של 40 הימים, ואם-כן מהי הדרך הנכונה להתמיד בתפילה זו? בתודה ובברכה
תשובה
בס"ד שלום רב, מותר לכם לומר את התפילה ואין בזה גדר של 'שאילת צרכיו בשבת'. וביחס לבקשה על אחרים, לא רק שהדבר מותר הוא אף רצוי וראוי לכלול את צורך היחיד בצרכי הרבים, והגמרא אומרת כל המבקש רחמים על חבירו והוא צריך לאותו דבר הוא נענה תחילה. בברכה, הרב אלישיב קפקה