• שבת ומועדים
  • בעלי חיים וצמחים בשבת

טיול עם כלב בשבת כשאין עירוב

הרב אלישיב קפקה

י כסלו תשע"ח
שאלה
שלום הרב, בשבת, בחו"ל במקום שאין עירוב: א. האם ניתן להוציא כלב לטיול כשמחזיקים ברצועה שהוא קשור בה? ב. האם ניתן לקשור לרצועה (או למשהו אחר) שקית לאיסוף גללים? ג. האם מותר להרים גללים שאוספים ולקחתם לפח אשפה (יש קנס גבוה למי שאינו מפנה אותם)? תודה רבה על תשומת הלב!
תשובה
בס"ד שלום רב, א. השו"ע בסימן ש"ה סעיף א כותב במפורש שמותר לצאת עם בע"ח באופן שהוא יוצא בחול אם הוא לצורך שמירה ולא לצורך נוי. ומסביר המשנה ברורה שם שאע"פ שהחבל לנוי, כיון שרגילים לעשות כן גם בחול לא נחשב למשא מיותר. ולכן מותר לצאת עם הרצועה של הכלב. ב. אסור להרים את הגללים וממילא אין לקשור את השקית לאיסוף הגללים. בברכה, הרב אלישיב קפקה