• הפרדת הכלים

צלחת קורנינג/קוראל חלבית שבלעה בשר במיקרוגל

הרב נועם דביר מייזלס

כ"ז אדר ב' תשע"ט
שאלה
האם יש דרך להכשיר צלחת קורנינג חלבית שהתחממה עם מאכל בשרי במיקרוגל ?
תשובה
שלום רב. מבירור עם אנשי מקצוע, צלחת זו עשויה מזכוכית (לפי זה גם טעונה טבילה כאשר קונים אותה, אם מיוצרת ע"י גוי), ולכן, מנהג רוב הספרדים להקל להשתמש לבשר ולחלב ללא הכשרה אלא ע"י ניקוי ושטיפה (וטוב לערות מים חמים). אולם לדעת בני אשכנז יש שמחמירים שאין מועיל הגעלה כלל, ויש שהתירו ע"י הגעלת הכלי. ואם מדובר בהפסד כספי ניכר - ניתן להקל בהגעלה. מקורות: הרעיון של ייצור צלחות כאלו, הוא החוזק הגדול שלהן אף שהן מזכוכית, וראה בספר הכשרות למעשה (עמ' קמ"ט), ובספר פתחי מגדים בעניין הכשרת זכוכית. אם מדובר שהמאכל התבשל ישירות על הצלחת בלי תבשיל, הדבר חמור יותר לאשכנזים, ויש צורך בליבון קל, והדבר לא מועיל בכלי זכוכית, עם זאת ניתן לשים את הצלחת בתוך התנור בחום 200 מעלות למשך כשתי דקות (עצת דודי בעל הפתחי מגדים שליט"א). רק אציין שדעת הבא"ח להחמיר בזה כאשכנזים. בברכה רבה,