• שחיטה והכשרת בשר

מליחת חתיכות רבות של בשר

הרב אלישיב קפקה

ב ניסן תשע"ט
שאלה
בגוש בשר, ניתן למלוח אותו גם אם הוא גוש עבה, ואין חשש שבגלל עובי הגוש השפעת המלח לא תגיע לעומק הבשר. ולא דרוש לחתוך את הבשר לרצועות דקות יותר לפני המליחה. השאלה האם כך הדין גם כשזה לא גוש אחד לא חתוך, אלא כשחתכתי את הגוש לחתיכות רבות, ושמתי אותם בערימה אחת. האם גם אז מספיק למלוח רק מעל ובהיקף כי ערימה מתנהגת כמו גוש, או שפה דרוש למלוח כל חתיכה בפני עצמה.
תשובה
בס"ד שלום רב, אם מדובר בהרבה חתיכות יש לדאוג לכך שכל חתיכה תהיה עטופה המלח מכל הצדדים. בברכה,