• ציצית ישנה, קרועה ופסולה

קשירה מחדש של ציצית שנקרע בה חוט

כולל הלכה בית אל

ט ניסן תשע"ט
שאלה
אחד החוטים בציצית נקרע לי באחת הכריכות. רציתי לשאול 3 שאלות בנוגע לזה: 1. האם מספיק להתיר עד כריכה זו ולקשור מחדש או שצריך לפתוח את כל הגדיל עד לקשר הראשון (כולל) ורק אז לקשור מחדש (משום תעשה ולא מן העשוי)? במידה ומספיק לפתוח עד למקום שהחוט נקטע: 2. האם מספיק לחבר את החוט כך שיגיע עד לסוף הכריכות או שחובה לחבר חוט ארוך שיגיע עד לאורך שכשר לעשות ציצית מלכתחילה? 3. האם מותר לחבר רק את אותו חוט שנקטע או שאפשר לחבר חוט אחר במקום החלק שנקטע?
תשובה
שלום וברכה. מספיק להתיר עד למקום בו נקרע החוט ואין צורך לקשור את החוט מהתחלה. לכתחילה צריך שיגיע עד למקום הראוי שהוא שני שליש פתילים ושליש גדיל. אך אם אי אפשר אתה יכול עד סוף הכריכות. אפשר לחבר גם חוט אחר אך כמובן שהוא כשר לציצית שנעשה לשמה. בברכה רבה הרב אוריאל מועטי.