• תפילה וברכות בדרך

תפילת שחרית לפני הטיסה

הרה"ג דוב ליאור

כ"ו ניסן תשס"ה
שאלה
אני עומד לטוס מישראל לחו"ל בטז אייר בשעה 04:45, הטיסה היא בחברה זרה. הנחיתה לאחר 4-5 שעות. אלו ברכות ותפילות אוכל להתפלל לפני הטיסה? מה עם קריאת שמע ,תפילת י"ח וטלית ותפילין ?
תשובה
לא תוכל להתפלל קודם שום דבר, מפני שהשעה מוקדמת מדי. כאשר תהיה במטוס תתפלל כאשר תראה את האור באופק. כמו-כן, אל תחכה להתפלל כאשר תינחת, שמא תפספס זמן קריאת שמע ותפילה. ומה שאתה טס בחברה זרה, אני יודע שהם אינם מפריעים לאדם להתפלל במטוס.