שותפות עם חילוני במשחק ברשת

הרב בנימין במברגר

כ"ט אדר תש"פ
שאלה
שלום אני בחור בכיתה י"א ואני משחק במשחק באינטרנט בו אתה בונה עיר. בעיר לוקח זמן בניה לדברים/אפשר לתקוף אותך/אתה תוקף אחרים וכו... השאלה שלי זה שאחד השותפים שלי במשחק הוא חילוני, מה אפשר לעשות בנוגע לשבת? (במקרה שאי אפשר לבקש ממנו לא לשחק בשבת) נ.ב. הוא בכול מקרה ישחק והוא עושה את זה לעצמו ולהנאתו.
תשובה
ראשית, כן כדאי לבקש ממנו שלא ישחק בשבת. ולכל הפחות,שלא ישחק בעניינים הקשורים אליך. אם הוא שיחק, מותר לך להמשיך לשחק. אין בכך הנאה ממעשה שבת מאחר וזה רק וירטואלי ואתה לא מרוויח מזה כלום, גם אם הוא לא עושה כלום המשחק מתקדם ויכולים להיות לך "רווחים" וכד'. וכדאי להוסיף, שרואים מהשאלה שערך השבת חשובה בעיניך ואתה רוצה לשמור על קדושתה. חוץ מההלכה עצמה יש גם ערך להרגשה וטהרת הלב. ולכן, גם אם זה מותר תחשוב עם עצמך האם אתה רוצה להיות שותף איתו כשאתה "מרוויח" מהפגיעה בשבת. דבר זה הוא תלוי רק בך.