• שאלות כלליות

חריטות על הקיר

הרב דוד חי הכהן

י"א אייר תש"פ
שאלה
כבר כמעט שנה שאני חורטת על הקיר עם ספר תהילים (המתכת מסביב) תוך כדי שינה ללא ידיעה. עד עכשיו החריטות היותר משמעותיות שחרטתי הם כתובת שברגיל כתוב ״ממולי״ ואם מסתכלים על זה הפוך כתוב ״יה״ ועוד קווים שאיני מזהה. מתחת לזה יש סימן של שתי אצבעות ארוכות, ובנוסף ציירתי כנף. שאר החריטות שלי הם קווים שמובילים לציור מסוים. בנוסף, מאז ומתמיד חלמתי חלומות מוזרים שקשורים לדת ולרוחניות כלשהי. יש לציין שאני מסורתית-חילונית מעורבת (אמא נוצרייה אבא יהודי) שמאמינה בה׳. אני לא יודעת מה לעשות ולמה זה קורה לי?
תשובה
כיון שאמך אינה יהודיה אז גם את עדיין אינך יהודיה עד שתעברי גיור כהלכה. כמובן שבינתיים את יכולה להתפלל ולקרוא תהילים וללמוד את תורת ישראל בדרך טובה כדי שתוכלי לקבל החלטה אם להתגייר או לא. עם זה כדי בשעת השינה להרחיק את ספר התהילים כי הוא קדוש ואסור להשתמש בו לחריטה על הקיר. יתכן והחריטות בצורת כנף מעידות שרצונך להתרומם, והאצבעות מחפשות כיוון.