• שבת ומועדים
  • יום ירושלים

תפילות ליל יום ירושלים

הרה"ג יעקב אריאל

א סיון תש"פ
שאלה
שלום לכבוד הרב הגאון הרב יעקב אריאל שליט"א, ירבה ד חילו וגבולו בטוב ובנעימים. בליל יום ירושלים נכנסתי להתפלל בבית כנסת אחד, ושם חולקו דפים עם סדר תפילת ליל יום ירושלים מאת ארגון צהר. התפלאתי לראות שהפרקים וסדר התפילה שונה לחלוטין מסדר התפילה שסידרה הרבנות הראשית (אציין שלא הוזכר על הדף שישנם פרקים אחרים שסידרה הרבנות הראשית). וכן צויין על דף התפילות הנ"ל שסדר התפילה סודר ע"י הרב שליט"א. ברשותו אשאל, האם הרב אכן סובר שיש להנהיג נוסח אחר ממה שקבעה הרבנות הראשית? תודה וכל טוב סלה.
תשובה
אינני חבר צהר כבר כמה שנים הדבר לא על דעתי אפשר להוסיף על הרה"ר אך צריך להבדיל בין חובה לרשות