• שבת ומועדים
  • ימי הזיכרון והעצמאות

גילוח לבעל זקן לפי האר"י

הרה"ג יעקב אריאל

י"א אייר תשס"ה
שאלה
לפי מנהג האר"י ז"ל מסתפרים בשלושת ימי ההגבלה לכבוד חג השבועות. האם ניתן לפי זה להתיר להסתפר גם לכבוד יום העצמאות גם לנוהגים כאר"י ז"ל, אם איסור הגילוח לפי האר"י אינו בגלל אבלות אלא מסיבות קבליות אז מה זה משנה אם אני לא מתגלח אפ’ בל"ג בעומר?
תשובה
לפי האריז"ל אין מסתפרים כל ספירת העומר לא בגלל אבלות אלא מסיבות שבנסתר, אפילו לא בל"ג בעומר. אך כמדומני שגם הוא היה המתיר לבעל ברית או לחתן. הרבנות הראשית לא רצתה להכריע בשאלה זו הנוגעת לכלל ישראל. אך הרב ניסים הסתמך על ר"ח פאלאג'י ופסק שמי שרוצה יכול לסמוך על היתרו.