כיבוס ללא לבישה בתשעת הימים

רבנים שונים

ה אב תש"פ
שאלה
שלום וברכה, האם מותר להפעיל מכונת כביסה ולכבס בגדים ומצעים בתשעת הימים, באופן שלא ילבשו/ ישתמשו בבגדים/ מצעים הללו עד תשעה באב או שיש איסור של הכיבוס עצמו? פשוט הבגדים נערמים ותופסים מקום. ובמקרים אחרים עלול לעלות ריח מהם.
תשובה
שלום וברכה ציטוט מתוך שיעור של הרב אליעזר מלמד: "ואפילו לכבס בגדים כדי ללובשם אחר תשעה באב - אסור, משום שהמכבס נראה כמי שמסיח את דעתו מהאבלות על החורבן. וכן אסור לתת את הבגדים לכובס גוי כדי ללובשם אחר תשעה באב (שו"ע ורמ"א תקנא, ג, מ"ב לד)" לשיעור המלא על הלכות תשעת הימים: https://www.yeshiva.org.il/midrash/3812 בברכת התורה מערכת האתר