• הנחת התפילין

האם אפשר להניח תפילין על יד מלאכותית?

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ג מרחשון תשפ"א
שאלה
שלום וברכה לרב הגאון. שאלה א: מה דינו של אדם שהניח תפילין על יד שמאל, אך אחר כך נעשה גידם ביד ימינו ושמו לו יד מלאכותית, האם על יד זו יניח תפילין. [האם זה משנה בדיוק היכן נעשה גידם, ומה בדיוק יעשה עם הכריכות] שאלה ב: מי שמניח תפילין על יד שמאל, ויום אחד קיבל מכה אדירה ששיתקה את ידו הימנית וכמעט ולא השתמש בה [יד כהה], אך לאחר כמה ימים יודע שיחזור להשתמש בה כבתחילה, באיזה יד יניח תפילין בזמן הזה? סליחה על הטרחה, ידידך שלמה ברונזניק.
תשובה
א. שאלתך צריכה להיות אחרת. מי שנגדעה ל"ע ידו השמאלית עד מעל לזרוע והרכיבו לו יד תותבת , האם יכול להניח על התותבת? לא. עליו להניח על יד ימינו. ב. מניעה זמנית אינה הופכת אותו לאיטר.