• מעשר כספים - כללי

עד מתי אפשר להפריש מעשר כספים?

כולל דיינות בית אל

ד ניסן תשפ"א
שאלה
שלום לרב לפני פחות משנה קיבלתי סכום כסף מירושת הורי, אז, לא חשבתי להפריש מזה מעשרות וכעת אני מעוניינת לעשות כן, האם אני יכולה להפריש בימים אלו או שאחרתי את המועד? ועוד, אני מבינה שאת המעשרות עדיף לתת לעניים, ובסביבתי הקרובה אני לא מכירה אנשים העונים להגדרה הזו. אשמח לקבל הכוונה או המלצה לנתינה של המעשרות. תודה מראש
תשובה
שלום וברכה, עייני בתשובתו המקיפה של הרב שמואל אריאל באתר זה, בקישור: https://www.yeshiva.org.il/ask/105511 שם מובא: א. שיש מחלוקת בין הפוסקים האם ניתן לתת מעשר כספים לשאר מצוות (שאין על האדם חיוב בהם) או דוקא לעניים. ב. הגדרת עני הוא, כל תרומה לאנשים שאין להם פרנסה המספקת למחייתם, ולאו דוקא מי שמחזר על הפתחים. אכן יש מעלה לתת צדקה לעניי העיר בה את גרה, אך לניתן קיים את מצוות המעשר לכל ארגון צדקה בארץ המסיע לנזקקים. כדאי לשאול את רב המקום האם הוא יודע על אנשים הנזקקים לסיוע, יש מקרים רבים שכלפי חוץ לא נראה שיש כאלה, אך בתוך הבית יש קושי לפרנס. בברכה, תזכי למצוות הרב משה מאיר אבינר