• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

תכשיטים ביום הכיפורים

הרב יצחק בן יוסף

ז תשרי תשע"ג
שאלה
שלום לרב. האם יש בעיה הלכתית לאשה לענוד תכשיטים ביום הכיפורים? תודה.
תשובה
משנה ברורה (תרי, טז): "לא יקשטו עצמם בתכשיטים שמתכשטים בשבת ויום טוב מפני אימת יום הדין". תכשיטים שלובשים בימי החול גם מזהב מותר. הרחבת תשובה: רע"א שם אסר תכשיטי זהב משום חטא העגל, שאין קטגור נעשה סנגור. והוסיף: אך לנשים ולויים מותר שלא היו בחטא העגל. ויש אסרו בכל אופן גם לנשים: א. שלא ליצור מריבה משפחתית, שלבעל אסור ולאשה מותר. ב.האיסור על כלל ישראל, גברים ונשים. אך למעשה האיסור משום חטא העגל לא שייך שמדובר בזהב הנמצא על הבגדי לבן המחופים בזהב ולכן שייך רק בתכשיטים השייכים לבגדים. אך תכשיטים כמו צמידים, שעון משקפיים ושרשרות, האיסור הוא רק מאימת יום הדין ומה שרגילין ללבשם בימי החול מותר.