• מעשר כספים - ממה?

האם ניתן לתת מעשר לצרכיי בארגון שאני מתנדב בו?

הרב יהודה אודסר

כ"ב ניסן תשפ"א
שאלה
אשתי ואני נוהגים לתת מעשר כספים ולאחרונה השתחררתי מקבע והתחלתי להתנדב בעמותת ידידים - סיוע בדרכים. רציתי לדעת האם מצד ההלכה ניתן להשתמש בכספי המעשר לטובת רכישת ציוד שאיני מחזיק - עבור סיוע לאנשים בתיקוני דרכים (שכן לא הייתי רוכש אלמלא ההתנדבות אך לאחר הרכישה ישנה סבירות שאשתמש בכלים) או לשמש חלק מהכסף לטובת תדלוק רכב לסיוע בנקודות רחוקות יותר?
תשובה
לשיטות שאומרות שניתן להשתמש בכספי "מעשר כספים" לא רק לצדקה אלא גם לקיום מצוות בוודאי שאפשר ומצווה גדולה יישר כח!