• חופה וקידושין

איך אפשר לקדש בטבעת נישואין מירושה?

הרב יצחק בן יוסף

כ"ו ניסן תשפ"א
שאלה
שלום כבוד הרב, מה שלומך? סבתא של ארוסתי ז"ל, הורישה לארוסתי את טבעות הנישואין שלה ושל בעלה ז"ל. אנו מעוניינים להינשא בחופה בע"ה עם הטבעות הנ"ל. אך, אני כחתן מחוייב לקנות טבעת נישואין מכספי שלי. רציתי לשאול אם מבחינה הלכתית אני יכול לרכוש את הטבעות הללו מארוסתי (יותר משווי פרוטה) ובכך לקדש בהן את אשתי לעתיד בחופה בע"ה. תודה רבה לך כבוד הרב, אבי
תשובה
שיהיה במזל טוב, תיתן לה כסף עבורה, שווי משמעותי. ותחזיק אצלך עד החופה. ברכה והצלחה.