• שאלות כלליות

הבחורה נפרדה ממני והיא שמחה מזה

הרב אלישיב קפקה

י"ז אייר תשפ"א
שאלה
הרב אם תענה אשמח מאוד היית לי חברה, היא נפרדה ממני אתמול. בכתה לי אתמול בטלפון בלילה, בשבוע וחצי האחרונים הרגשתי שזה יקרה. אמרה לי שהיא לא שלמה עם ההחלטה הזו ב 100% ואם אני יכול לתת לה כמה ימים. אבל הרב היום היא יצאה למסיבה, למסיבה שגם אני הייתי אמור ללכת ובמקום זה הלכתי לשיעור תורה איך אני יכול לחכות לבן אדם שנפרד ממני והולך למסיבה ונהנה? במיוחד עם כל מה שהולך שם ואתה יודע מה הולך שם הרב... איך אפשר לתת לבן אדם כזה עוד הזדמנות ולחכות לו?
תשובה
בס"ד שלום רב, פרידות הן דבר קשה. אך אתה באמת לא צריך להרגיש מחויב אליה. זו המשמעות של להפרד. אינני יודע בן כמה אתה וכו' ולכן אזכיר שקשר בין בן לבת מותר רק כבירור להתאמה לחיי נישואין. שתזכה בעז"ה למצוא את זיווגך בעתו ובזמנו. בהצלחה