האם חיילים שאוכלים פירות בקו צריכים לעשר?

מכון התורה והארץ

י"ז אייר תשפ"א
שאלה
שאלה הלכתית הנוגעת לימנו בצבא: חיילים שתופסים קו/מלחמה - סמוך ליישובים ערבים \יהודים העוסקים בגידול חקלאי של פירות, דגן, קטניות וירקות. האם עליהם להפריש תרומות ומעשרות בטרם יאכלו מהפירות?
תשובה
בס"ד שלום וברכה אין לקחת פירות וירקות שאינם הפקר (בין של יהודים ובין של ערבים), תפיסת קו זה לא שעת מלחמה. אם הגידולים הפקר אין צורך בהפרשת תרו"מ. אבל ההפקר צריך להיות לכולם, יהודים/ערבים/עשירים/ עניים וכו'. בהצלחה יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ