האם בת מנישואים קודמים אינה יכולה להיות בחופה?

הרב יצחק בן יוסף

י"ט מרחשון תשפ"ב
שאלה
שלום רב, גיסי מתחתן בעוד מספר חודשים בשנית. יש לו בת מנישואים קודמים. הרב שמחתן אותו אמר לו שביתו לא תוכל להשתתף איתם בחופה ואף לא להיות באולם. כיוון שמעולם לא שמעתי על דבר כזה, רציתי לדעת האם זה אכן המצב ואם כן, מאין זה נובע. תודה רבה ושבוע טוב.
תשובה
כך נהוג מסיבות של כבוד האימא של הילדה, או יצירת תחושה לא נעימה, לא כתבת את גיל הילדה. למעשה עם האבא רוצה בכך, והתחושה שהשתתפות של הילדה ישמח אותה, והיא תשמח בכך ולא תרגיש עצובה בכך שאביה יהיה עם מישהי אחרת, ולא תרגיש בכך איום, מותר. אין בכך איסור ממשי. אם רב העורך חופה אינו מסכים להשתתפותה בחופה - בהבאת טבעת וכדומה. יכולה להיות באולם