• שאלות כלליות

קטיעת אמא בשיחה לצורך

הרב אלישיב קפקה

כ"א מרחשון תשפ"ב
שאלה
בן 24. אמא שלי הסיעה אותי לרופאה. בדרך דיברנו באוטו ואמא שלי הייתה באמצע לדבר איתי וקטעתי אותה בגלל שהגעתי ליעד והיא הייתה ממשיכה ליסוע בכביש בלי לשים לב לפספס את הביקור רופאה כי היינו ממש באיחור. השאלה שלי היא האם הייתי צריך לחכות ולהמתין עד שתסיים את דבריה ואז להגיד לה לעצור ,עברתי על מצוות כיבוד אב ואם?
תשובה
בס"ד שלום וברכה, תלוי במצב הנתון באותו זמן. אם שיתפה בדבר קריטי וכד', והתור אינו דחוף כל כך,אולי נכון להמתין לסיום השיחה. אך בדרך כלל, ומה שנשמע מהמקרה שלך,אפשר בעדינות לומר שהגעתם ולהמשיך לשוחח אחר כך. בהצלחה