• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות בעבודת ה'

איך לעשות תשובה על חטאים רבים?

הרב חגי לרר

ג טבת תשפ"ב
שאלה
שלום כבוד הרב, אני רוצה לשאול שאלה, אני ממש ביאוש, אני מסתכל על עברי הרע וחטאתי פשעתי הרבה גם על עברות חמורות ביותר, תמיד אומרים לי שתשובה חרטv וקבלה מחוקים את הכל, אז למה יש תיקונים וסיגופים? ואם כן צריך לעשות חשבתי כמה עליי להתענות הגעתי ל600000 תעניות גם לפדות בכסף לא אוכל לתקן את עברי מה עלי לעשות כבודו
תשובה
שלום וברכה. רואים שיש בך חרטה גדולה וזו כבר דרך לתשובה. כל קושי בדרך אל התשובה הוא עצתו של היצר הרע. הוא אומר - אין לך סיכוי, כמה תעניות וסיגופים אתה צריך לעשות בשביל לחזור בתשובה. וכך היצר - לא רק שגרם לך לחטוא, הוא גם מוע ממך את החזרה בתשובה. אך אל תקשיב לו. אל תתן לו את העונג הזה. הקב"ה אוהב אותך- ויודע מתי אתה מתחרט חרטה גדולה ושב בתשובה שלמה. ועכשיו שמע בקולי- קום מעצבונך ותתחיל לקיים מצוות בהידור ובשמחה . תוסיף עוד קבלות בלי נדר, של מצוות, של הידורים, של לימוד תורה. בכל מקום שתוסיף עוד קדושה, פחות יהיה מקום לעבירות ולחטאים להיכנס. כיון שאתה עסוק כל הזמן בקודש. זה תהליך. אך תסתכל רק קדימה ולא לאחור וממילא ככל שתוסיף טוב, החטא והרע יפחתו עד שיתמוססו. והעיקר מתוך אמונה שלמה שה' הטוב רוצה בך שתחזור בתשובה ומקבל אותך באהבה גדולה. ברכה והצלחה וכל טוב.