ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

הכשרת סכו"ם בתנור | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י"ד תמוז תשע"ה

הכשרת סכו"ם בתנור


הרב חגי לרר

שאלה:
שלום, הבנתי שאפשר להכשיר כלים (סכו"ם וסירים) על ידי ליבון בתנור עד שנייר נשרף בו. כמה כלים אפשר להכניס בבת אחת, כמה זמן לחכות והאם זה בסדר שהכלים במקור לא מאותו סוג (חלביים/בשריים)?

תשובה:
שלום וברכה.
אכן כל כלי שצריך הגעלה ניתן להכשירו על ידי ליבון קל (שו"ע או"ח תנ"א,ד' ברמ"א). ליבון זה יכול להעשות בתנור כאשר מכניס את הכלים לתוכו על החום המקסימלי למשך כחצי שעה. על הכלים להיות נקיים לגמרי כמו שמכינם להגעלה, כיוון שליבון קל לא שורף את השאריות אלא רק מפליט את האיסור. אין הגבלה לכמות הכלים שניתן להכניסם בבת אחת.
יש לפרק את ידיות הסירים ולנקות את הלכלוך שהצטבר שם. (כמובן אם הידיות מפלסטיק אין להכניסם לתנור).
כמו כן אם עבר זמן של 24 שעות מאז השימוש האחרון של הכלים (וכך ראוי לחכות זמן זה קודם שמכשירם), הרי הטעם הבלוע בכלי פגום ואין זה משנה אם הכלים בשריים או חלביים וכן אין זה משנה אם התנור בשרי או חלבי. כפי שאמרנו, ובתנאי שהכלים יהיו נקי לגמרי משאריות אוכל.
(מנחת יצחק ח"ה סימן כ').

הרב חגי לרר


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il