• שאלות נוספות

מאז שהתגייסתי התדרדרתי רוחנית

הרב אלישיב קפקה

י"ט טבת תשפ"ב
שאלה
שלום הרב, אני בערך כשנה בצבא,לוחם קרבי משרת בחי״ר,כרגע תופס קו,נמצא במסלול הסדר במחלקת בייניש. אני לא יודע מה קורה לי,בישיבה הייתי אחד התלמידים החזקים ביותר מבחינת לימוד,(אני כותב ככה בהתנשאות כי אני יודע שזה אנונימי),כמעט לא הייתי יוצא מהבית מדרש ,אפילו במוצ״ש שכולם הולכים לשחק כדורגל הייתי נשאר בבית מדרש ללמוד,מתמיד כזה,דף יומי וכו׳,בהתחלה שהגעתי לצבא למדתי מה שיכולתי,כמובן שהפסקתי עם הדף יומי כי אין בכלל זמן בטירונות,ומאז זה רק הדרדר,כרגע אני תופס קו בחברון,עיר הקודש הייתי בטוח ששם אני אוכל להתמיד יותר בגלל הקדושה שיש שם,אבל מתברר שאני לא מצליח בכלל,ולא רק מבחינת הלימוד,קל לי הרבה יותר לעשות עבירות ל״ע,שבישיבה בכלל זה לא עלה לי לראש,למרות הריחוק מהתורה והלימוד עדיין מרגיש כמו תמיד קרבה לקב״ה,לא רוצה להמשיך כך יותר,הייתי שמח מאוד אם הרב יוכל לתת לי מספר טיפים מה לעשות.קשה לי מאוד להמשיך כך,מפחד שזה ידרדר יותר. תודה רבה.
תשובה
בס"ד שלום וברכה, אם אתה שם לב למצבך הרוחני הרי זו כבר סיבה טובה לשמוח. אשריך! ומכאן מתחילה העבודה. א. למד וזכור שאתה כל הזמן עוסק במצוות עשה של כיבוש הארץ. גם בזמנים שהתעסוקה לא מלחמתית. אמור ליצר הרע שלא ראוי תוך כדי מצוה לעסוק בדברים שאינם טובים. ב. הרחק מענייני תרבות שאינם טהורים, גם לצורך גיבוש הצוות אין היתר או סיבה להשתתף בשירים או שיח רדוד, נמוך וכ"ש אסור. ג. עיקר העיקרים - הגבר עשה טוב. מצד מצוות הצבא, דאג להיות החייל הטוב ביותר שאתה מסוגל. זהו אופן קיום המצווה בשלמות בצבא. ומצד הקדושה האישית, תארגן לעצמך פק"ל קדושה שתוכל לעמוד בו: חומש עם רש"י. משניות קהתי וכן על זה הדרך. כדאי שתקדיש לפחות 5 דקות במינימום ללימוד מעמיק עם שימת לב כמו בישיבה בספרים שבכיס, ולא רק לגרוס בהם. ד. שמור על קשר עם הישיבה. תתקשר לר"מ או לאברך וכד' לומר שבת שלום ולבקש לשמוע רעיון או חיזוק. קבע עם חבר מהישיבה חברותא טלפונית בימי שישי, משהו שלא קשה ללמוד(לא סוגיא עיונית בגמרא). ה. תתפלל לה' שיעזור לך לא רק לא ליפול בצבא אלא אף לצאת עובד ה' עמוק ושלם יותר. - זה אפשרי!! ברכה והצלחה