שאל את הרב

  • הלכה
  • בשר וחלב
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
בהמשך לשאלה, האם ניתן להכשיר לפסח סיר נינגה פודי (דגם המשמש לבישול צליה ואפיה) על ידי החלפת תבנית וכן החלפת מגן הנתזים שמכסה את הגריל?
תשובה
שלום וברכה! נקדים שיש כמה דגמים של סיר נינג'ה, ע"פ רוב הסיר מורכב מתבנית מתחלפת, ומעל האוכל (או מתחתיו) נמצא גוף חימום או גריל, המכוסה במגן הנתזים (סוג של מסננת שנמצאת מעל המאכל בזמן הבישול ומגינה מפני נתזי שומן וכדומה). בסיר משתמשים לבישול, טיגון ואפיה. יש לציין שיש דגמים עם סיר לחץ, ויש מכשירים שאפשר לחבר רשת צליה. תחילה חשוב לציין שיש נמנעים מלהכשיר לפסח מכשירים מעין אלו, וכפי שמצינו לגבי תנורים ומכשירי חימום, שיש מורכבות בניקוי ותהליך ההכשרה שלהם, וכן ראוי להחמיר. עם זאת כשיש צורך גדול להכשיר את המכשיר לפסח, יש לנהוג כדלהלן: א. יש לנקות היטב את המכשיר בכל המקומות שחשופים למאכל (באיזור גופי החימום ויציאות האויר וכדומה), ולהמנע משימוש בכלי לפני ההכשרה, למשך 24 שעות. ב. אם נעשה בסיר שימוש רק במאכל נוזלי (די נדיר) או שרוב שימושו במאכלים נוזלים (לבני ספרד), ניתן להכשיר אותו ע"י הגעלה וניקוי שלו ושל מגן הנתזים בכלי אחר, והפעלת המכשיר על החום הכי גבוה למשך כ20 דקות. והוא הדין לכל הכלי מתכת שמרכיבים את המכשיר, במידה והרטיבות של האוכל מגיע אליהם. ג. אם נעשה בו שימוש במאכלים יבשים, צריך לעשות לסיר ליבון חמור, והרי מדובר על חום שגורם למתכת להאדים (ולהוציא ניצוצות), וכיון שנראה שהסיר אינו יכול לעמוד בחום זה, לא ניתן להכשיר אותו לשימוש בפסח, אלא אם כן מחליפים את הסיר ואת המגן, מנקים את שאר החלקים היטב, ומפעילים את הסיר על החום הכי גבוה למשך 20 דקות. אם יש גומיות נכון להחליף אותם או לעשות להם הגעלה. ברכת פסח מאיר כשר ושמח,
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il