• שנת האבל על הורים

מסיבת סיום שנה בשנת אבל

הרב נועם דביר מייזלס

ב אייר תשפ"ב
שאלה
שלום אבי נפטר לפני כחודש ואני כרגע בשנת אבלות. בני השנה מסיים את לימודיו בבית הספר כיתה יב' האם אוכל ללכת למסיבת הסיום של בני? מאמינה שתהיה מוזיקה בדרך כל שהיא ..
תשובה
ראשית אנו משתתפים בצערכם. ככלל אסור להשתתף במסיבות בשנת אבל. בנידון השאלה כיון שמדובר במסיבת סיום של הבן וחשוב שתהיי נוכחת, וגם אינך מתכוונת להנות מהמוזיקה, את יכולה להשתתף באופן חלקי באירוע, כגון בדברי ברכה, חלוקת תעודת וכדומה (ולהמנע משהות בזמן הופעה, סעודה משותפת וכדומה). מקורות: צרור החיים לגר"מ אליהו זצ"ל (אות ר"ב). כמו כן מובא בפוסקים היתרים שונים, באופן שיגרם צער לבעל האירוע אם האבל לא יגיע. מן השמיים תנוחמו,