• הפטירה והשבעה

בשר בימי השבעה

הרב יצחק בן יוסף

ה אייר תשפ"ב
שאלה
שלום רב: בימים אלו אשתי יושבת שבעה בעקבות פטירת אימה. כידוע, מנהג נפוץ הוא שלא לאכול בשר בימים אלו, אך עיון בשולחן ערוך העלה ויכוח, היות ששם כתוב שאין בזה איסור. יצוין שבשני צידי המשפחה נהגו שלא לאכול בשר בשבעה: במשפחתי ובמשפחתה של אשתי (הוריה ודודיה לא אכלו בשר בשבעה על הוריהם). אם כן, כיצד לנהוג: להתיר לפי ההלכה או לשמר את מנהג ההורים ושאר המשפחה?
תשובה
אין איסור לאכול בשר בשבעה, כך נהגו אשכנזים תימנים ורוב הספרדים רק אצל יוצאי מרוקו נהגו לא לאכול בשר, ומי שלא נהג לאכול בשר, על פי חכמים אין לנהוג כך. במיוחד אין לנהוג כך בשבת שאסור לנהוג אבלות בפרהסיה. מהשמיים תנוחמו