• ריבית, השקעות ובנקים

האם יש ריבית במוצר שהתייקר

הרב נועם דביר מייזלס

י"ד אייר תשפ"ב
שאלה
שלום וברכה. האם לקוח ששילם לדוגמא 100 שקל על מוצר מסויים, והלקוח גילה שהוא סוג לא טוב, והוא רוצה לחזור בו, ובינתיים המכשיר עלה ל120 שקל. המוכר מסכים לתת כסף על הסכום הנוכחי או להחליף למוצר במחיר 130. האם אין בזה חשש ריבית?
תשובה
שלום רב. לקבל מוצר חדש במחיר 120, מותר. אולם אין לקבל 120 שקל מצד ריבית. מקורות: ראה בשו"ע (סי' קע"ה ו') שכתב בסתם שמותר לקבל פירות אחרים כנגד הפירות שהתייקרו, אך כסף אסור, וביש אומרים כתב להקל לקבל גם מעות. וכידוע דעת מרן השו"ע לפסוק כסתם, וכן כתב הש"ך (קע"ז סקל"ח) בדעת המחבר. בברכה נאמנה,