• תכלת

תכלת בציצית

הרב שמואל אריאל

ט"ז אב תשפ"ב
שאלה
שלום רב שמעתי והתעניינתי בחידוש התכלת. רציתי לדעת את הסיבות לחיוב לבישת תכלת בימינו ולאידך את הטענות לשלילה ואת התשובות שיש למי שמצדד בחידוש התכלת. כמו כן אשמח לדעת למה בדרך כלל ממליצים לנקוט כשיטת החינוך בקשירת התכלת ולא למשל שיטת הראב"ד, הגר"א, חב"ד או הבן איש חי. תודה ויום נעים
תשובה
שלום וברכה! לגבי השאלה הראשונה – אפנה אותך למאמרי המופיע כאן: https://www.yeshiva.org.il/midrash/34264, שם ניסיתי להציג את הסוגיה באופן מקיף. לגבי השאלה השניה, אופן הקשירה – ראה שם במאמר, בפרק ז', "הטלת ציצית של תכלת למעשה".