- הלכה
- שאלות כלליות
חימום בשרי או חלבי עם כיסוי
שאלה
שלום כבוד הרב.
בתנור עם תא אחד האם יש הבדל בין אפיה/בישול לבין פעולת חימום בלבד?הכוונה שחום התנור נמוך יותר, וכן האם יש משמעות אם המאכל בקופסה עם מכסה או סגור לגמרי או אטום?
כל זאת במטרה לחמם מאכל חלבי לאחריו בשרי, או להיפך.
תודה
תשובה
ב"ה
שלום וברכה
לכתחילה עדיף תאים נפרדים.
בתא אחד יש מקלים אחרי 24 שעות ונ^קוי התנור והכשרת תנור בחום גבוה חצי שעה. ויש מקלים יותר בדיעבד באותו תא כאשר יש 2 כיסויים לכלי.
בברכה
הרב חגי בר-גיורא

סיר על חצובה שנפל עליה חתיכת בשר
הרב נועם דביר מייזלס | ח אדר ב' תשע"ט

לא תבשל גדי בחלב אימו
הרב יצחק בן יוסף | י"ט מרחשון תשע"ג
מכסה שנפל על הכיריים או על השיש
הרבנות הראשית לישראל | י"ט מרחשון תשפ"ג

טחינת בשר במעבד מזון פרוה
הרב נועם דביר מייזלס | כ"ה אדר א' תשע"ט
הרבנות הראשית לישראל
כשרות במסעדות חלבי-בשרי
ט מרחשון תשס"ד
ג’לטין במוצרי חלב
י"ח מרחשון תשס"ד
כשרות משקאות חריפים
י"ב תשרי תשס"ד
איך נותנים כשרות לירקות נגועים?
ז מרחשון תשס"ד

איסורים בשנת האבל
הרב יצחק בן יוסף | כ"ט אב תשע"ג

שיבולת שועל (קוואקר)
הרה"ג יעקב אריאל | י אייר תש"ע

לטלפן לקרובים בעקבות פיגוע
הרה"ג דוב ליאור | כ"א תמוז תשס"ב

עליה לקבר שלא בתאריך המדויק
הרב עזריה אריאל | ב אדר תשע"ג
הפרשת תרומות ומעשרות על פירות שניתנות לחיות?
הרבנות הראשית לישראל | ו שבט תשפ"ג

שמיעת שיחה מקונסרבטיבי
הרה"ג יעקב אריאל | ז שבט תשפ"ג

חשש לגזל
הרב יהודה אודסר | ז שבט תשפ"ג
