• שבת ומועדים
  • ספר במדבר

היה אפשר לא להעניש את קורח?

הרב רפאל וסרטיל

י"א תמוז תשפ"ב
שאלה
ערב טוב קורח ערער על מנהיגות משה ותפקידו של אהרון נענש "ותבלע האדמה"ולמרות זאת העם ערער "אתם הרגתם" והפתרון היה מקל שקד ובזאת הסתיים הארוע מדוע אי אפר היה לפתור את הבעייה ע"י מקל שקד ללא צורך להרוג את קורח ועדתו
תשובה
לשואל שלום, פריחת מטה אהרן הבהירה לכל כי הכהונה ניתנה לאהרן, ואין שחר לטענות הסרק של קרח ועדתו. מופת זה הבהיר לדורם ולדורות עולם, כי ה' בחר דווקא בשבט לוי לשרת לפני ה', ובאהרן לכהן ככהן גדול. יחד עם זאת, לא די בזה, כי עולמו של הקב"ה איננו הפקר, יש דין ויש דיין, ומי שחטא נענש. קרח חטא בחטא חמור ולכן נענש בחטא חמור. שמעתי בשם הגאון רבי משה שפירא זצ"ל, שהסיבה שנענשו בעונש זה היא, שבני עדתו של קרח העזו פנים וביקשו לתפוס מקום לא להם, לכן נענשו בכך שנטל מהם ה' את מקומם, על ידי שהאדמה פתחה את פיה ובלעה אותם. בברכה נאמנה