• היחס ל'חילונים' ולרפורמים

שמיעת שיחה מקונסרבטיבי

הרה"ג יעקב אריאל

ז שבט תשפ"ג
שאלה
בהמשך לשאלה על השיחה של קונסרבטיבי בישיבה תיכונית, למען היושר אני רוצה לדייק שעכשיו התברר לי שהוא לא היה יו"ר אלא מנכ"ל התנועה הקונסרסבטיבית, יש לציין שגם לא זו הייתה מטרת השיחה מהלך של השיחה הייתה לציין את הליגיטימיות של יהדות בגולה וגם הדרך הקונסרבטיבית. 1. האם זה וגם זה שהוא לא לגמרי מגדיר את עצמו קונסרבטיבי אומר שמותר להזמין אותו? 2. האם הוא נחשב מין או תינוק שנשבה? 3. במהלך השיחה היו כמה תלמידים שצעקו עליו, האם זה בסדר או שצריך לנהוג בו בצורה יפה למרות הכל? תודה רבה
תשובה
תלמידים צעירים זקוקים להדרכה חינוכית מסודרת אפשר להסביר להם שלצערנו יש בעולם היהודי תופעות שחרגו מהמסגרת התורנית, ומה הם ההבדלים ביניהן, וכיצד יש להתיחס אליהן, ולהתמודד איתן אך אין להביא בפניהם נציג של אחת מאלו שיסביר להם את עמדותיו הם לא בשלים להתמודדות כזו היא רק מבלבלת אותם