שאל את הרב

  • הלכה
  • שחיטה והכשרת בשר
קטגוריה משנית
  • הלכה
  • שאלות כלליות
undefined
שאלה
יש לי חבר בעבודה אדם מאוד נחמד שאמר לי ששחיטה יהודית אינה השחיטה הכי טובה מבחינת הסבל שעוברת הבהמה עד למותה. הוא אמר שראה שחיטה במו עיניו ואמר שהבהמה בשחיטה יהודית מתה מאיבוד דם וזה דבר שלוקח זמן רב ויש בכך סבל גדול לבהמה, הוא אמר שעריפת הראש גורמת לבהמה למות יותר מהר, האם זה נכון?
תשובה
זה מזכיר את המחקר שמוכיח עד כמה החזיר אינו בריא. איננו מקיימים את מצות ה' בגלל איזה תועלת שיש לנו, ואיננו מחפשים תירוצים או צידוק מדעי למעשינו. אנו מקיימים את המצות, בגלל שאנו אוהבים את הקב"ה ורוצים לקיים את מצוותיו וגזרותיו. וגם המחקרים שמתפרסמים משתנים מיום ליום ומחוקר לחוקר, ואף אם הוא היה צודק זה גזירה של הקב"ה ולכן אנו מקבלים אותה כמו שהיא. זוהי התשובה העקרונית. יש להוסיף שמצד העובדות - החבר שלך טועה, והבהמה כמעט לא חשה שום כאב בתהליך השחיטה. להסבר הדבר אני מעתיק לך מהספר 'פניני הלכה': "השחיטה היא מיתה קלה ביותר. שכן העורק שמספק את מירב הדם למוח עובר דרך מקום השחיטה, וכך מיד לאחר השחיטה אין יותר אספקת דם למוח. לכן, בשעה שתחושת הכאב הייתה צריכה להגיע לקליפת המוח, ששם תחושת הכאב נקלטת, היא אינה נקלטת מחמת חוסר דם וחמצן. גם לפני שהעורק הראשי נשחט, אין הכאב כמעט מורגש, מפני שהשחיטה חייבת להיעשות בסכין חדה וחלקה, תוך תנועה מהירה, באופן כזה, תחושת הכאב אינה מורגשת כמעט. בנוסף לכך, נוהגים להשכיב את הבהמה לפני השחיטה, ועל ידי כך מפחיתים את צערה משום שתנוחה זו מסיחה את דעתה מפעולת השחיטה, וגם ניתוק אספקת הדם והחמצן למוח מתרחשת במהירות בתנוחה זו". עד כאן ציטוט מ'פניני הלכה', השיעור המלא מתפרסם באתר בכתובת: //www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=1996 הרב רואי מרגלית.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il