שאל את הרב

  • הלכה
  • כלים והכשרתם
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
שלום כבוד הרב, הגענו לארצות הברית לטובת ניתוח עבורי. שכרנו חדר במלון שיש בו תנור/ מדיח/ מקרר/ קומקום חשמלי/ כריים וסירים וסכו"ם. הכל נקי וממורק אין סימן הכי קטן בתנור או במיקרו. יש כלים שהם מקרמיקה בהם אני לא נוגעת ויש מזכוכית שניתן לשטוף ולהשתמש. אשמח לדעת איך אני יכולה להכשיר את התנור ואת הסכו"ם והסירים והאם יש אפשרות להשתמש בקומקום ללא הכשר מיוחד? אשמח לתשובתך
תשובה
לשואלת, גמר חתימה טובה לרפואה שלמה! הכשרת התנור, כמפורט בתשובה הקודמת: הדלקה "על ריק" בחום מקסימלי במשך שעה. זה לא מספיק להכשיר את התבניות, וכמובן תוכלי להשתמש בתבניות חד פעמיות. את הסכו"ם ניתן להכשיר באותה הזדמנות שבה מכשירים את התנור: להכניס לתנור לפני ההפעלה, והשהייה בתנור (בחום של 250 מעלות לפחות) נחשבת כ"ליבון קל", שמספיק להכשרת סכו"ם. סירים שנכנסים לתנור אפשר להכשיר באותה צורה (אזהרה: יש לפרק חלקי פלסטיק לפני ההכנסה לתנור). סירים גדולים מדי שלא נכנסים לתנור אפשר להכשיר כך: לשים את הסיר על האש כאשר בתוכו שכבה דקה של מים, להמתין עד שהמים יתאדו לגמרי, ואז להתיז טיפות של מים קרים על הסיר במקומות שונים. אם הטיפות קופצות כשהן נוגעות בסיר (כמו כספית), זו הוכחה שהסיר הגיע ל- 100 מעלות, שזו הטמפרטורה הדרושה בהגעלה. אחר כך יש להפוך את הסיר כך שצדו הפנימי יהיה כלפי האש, ולחזור על התהליך (המקור להצעה: הרב יהושע בן מאיר, 'הגעלת כלים והכשרת המטבח לפסח' עמ' 12, בשם הרב אוירבך זצ"ל. פיכת הסיר בשלב השני היא חידוש של הרב בן מאיר עצמו). קומקום - ייתכן תאורטית שהשתמשו בו לבישול נקניקיות וכדומה. כדאי להפעיל אותו פעם אחת כשהוא מלא מים ולשפוך אותם, ובכך הוא הוכשר.
לחץ כאן לשליחת שאלה בהמשך לשאלה זו
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il