• שאלות כלליות

נשים יכולות ללבוש ציצית?

הרה"ג יעקב אריאל

י"ט כסלו תשס"ג
שאלה
למה לבישת ציצית אצל נשים בימינו נחשב לדבר לא צנוע? האם אין אפשרות שאשה תלבש ציצית על בגד ארבע כנפות נשי?
תשובה
איש לא טען שציצית אינה צנועה לנשים. האוסרים סבורים שיש כאן יוהרה, ומשום שהציצית אינה חובת גברא על האשה לברך על הציצית. בטלית קטן שאינה נראית כנראה שאין יוהרה.אך בטלית גדול יש לחשוש שהמטרה אינה קיום מצוה אלא להדגיש את אופנת השוויון.אומנם בהרבה דברים אישה שווה לגבר בפרט בימינו. אך יש דברים שבהם האישה שוה יותר כגון בהבאת חיים לעולם ואימהות. לכן בדרך כלל אין הנשים מרגישות את עצמן "מקופחות" בכך שאינן מתעטפות בטלית.