• שאלות כלליות

לבישת ציצית בערב

הרב יאיר וסרטיל

כ"א סיון תשס"ח
שאלה
האם יש חובה ללכת עם ציצית גם במהלך הערב והלילה? (לא בשינה כמובן)
תשובה
לילה אינו זמן ציצית, אמנם נחלקו הראשונים אם הולכים לפי הזמן או לפי סוג הבגד. לדעת הרמב"ם הולכים לפי הזמן ולכן הלובש בלילה בגד עם ארבע כנפות פטור מציצית, אמנם לפי הרא"ש אם לובש בגד של יום חייב בציצית אף אם לובשו בלילה. אם כן, יש מחלוקת אם יש מצווה ללכת עם ציצית בלילה, ולכן ודאי נכון ללכת עם ציצית כדאי לקיים מצווה מהתורה לפי שיטת הרא"ש. הרב יאיר וסרטיל