• כוונה וחשק להתפלל

איך מכוונים בתפילה

הרב ש. יוסף וייצן

י"א מרחשון תשס"ו
שאלה
בזמן האחרון קשה לי מאוד להתרכז בזמן תפילה.. תמיד המחשבה שלי נודדת לכל מיני שטויות שלא אמורות להיות בזמן התפילה. וגם אם אני מצליחה להתרכז, זה לזמן קצר ולא לאורך כל התפילה. מה אני יכולה לעשות?! (חוץ מלבקש מה’... שאת זה אני עושה..)
תשובה
תפלה היא דבר שדורש מאמץ מיוחד. העצה היא ללכת קימעא קימעא. בכל שבוע תבחר לך חלק אחר בתפלה שתלמד אותו ובו תחליט שאתה מכוין. עשה לך סימן כגון דפיקה קטנה עם היד שכתגיע למקום שבו אתה רוצה לכוין, אז תדפוק. וכשתגמור שוב תדפוק. כלאחר מכן תעשה לך עוד סימנים אחרים בכדי לעזור לרכז את עצמך. בהצלחה.