• שכירות, קניית ומכירת דירה

עצה בקניית דירה

הרב ש. יוסף וייצן

י"א מרחשון תשס"ו
שאלה
אני מעוניין לקנות דירה יש לי 5 ילדים ברוך ה’’. יש לי הצעה לדירה של 3.5 חדרים שזה אומר שאני יצטרך לקחת משכנא קטנה יחסית ולחיות ברווחה מסויימת אבל יהיה די צפוף בדירה. והשנייה דירת 4-5 חדרים שזה אומר שאני יצטרך לקחת משכנתא גדולה יחסית ולחיות בדוחק. התוכלו לייעץ?
תשובה
צריך לשמוע עוד פרטים בנוגע אליכם. אולם באופן כללי זה תלוי במצב המשפחה. אם הדוחק הכלכלי יכול לגרום מתח רב אצלכם משום שיש קושי נפשי להצטמצם אזי עדיף שלא להיכנס לחובות. וכן תלוי הדבר האם אתם נמצאים זמן רב בבית, האם הילדים מצויים שעות רבות בבית. באופן כללי הייתי מייעץ שלא להיכנס לחובות גדולים.